Sök på sidan

Vardagar

8-16

Avvikande öppettider

 
search icon
rorman_0176.jpg

Rörmokarservice

Lugn, det fixar vi!

Har du stopp i avloppet, kalla element eller droppande kranar?
Då kan du vara lugn, sånt är vi specialister på.

Vi fixar även alla dina vanliga rörmokarjobb!

Vanliga rörmokarjobb:

Droppande kranar
Läckande rör
Stopp i avloppet
Kalla element
Lågt vattentryck
Byte av termostater
Krånglande värmepannor
Byte av blandare
Avloppsrensning
Trasiga WC-stolar
VVS-installationer
Rördragning
Tvätt- och diskmaskinsmontering

Ring och boka idag!

Tel. 010 235 1770

Högtrycksspolning

Högtrycksspolning förebygger samt förhindrar risker med avloppstockningar
Högtryckspolning rengör avloppsrör, förlänger avloppsrörens livslängd samt förebygger avloppstockningar. Rengöring med högtryckspolning avlägsnar avlagringar, som samlas i avloppsrör under normal användning, utan att skada rören. Vid spolning av hela husbolagets avloppsrör minskar risken för avloppstockningar samt förebygger dyra vattenskador som kan uppstå vid avloppstockningar.

Hur kan man veta att det behövs högtrycksspolning

Det bästa sättet att veta är att kartlägga behovet genom att göra stickprov med avloppskamera i avloppsrören. Efter att några stickprov är gjorda har vi skapat oss en bild av huruvida behovet av högtryckspolning finns. Genom kartläggningen som debiteras skapar vi oss en grundlig samt värdefull information om avloppsrörens kondition i husbolaget.
Behovet av högtryckspolning kan även märkas av olika andra orsaker. Tex. bubblar i avloppet, flera stockningar i bolaget på olika platser inom en kort sammanhängande tidsperiod. Dessa orsaker ger en indikation på att avloppsrören är i behov av högtryckspolning. Dessa avloppstockningar kan leda till stora vattenskador som i sin tur kan leda till reparationskostnader på 10 tusentals euron. Förebyggande kartläggning samt åtgärder blir förmånligare i slutändan än avloppstockningar som måste göras till exempel på alarmdebitering/dejourtider.
Högtryckspolning talar sitt tydliga språk. Efter att en komplett högtryckspolning blivit utförd i rörsystemet så har avloppstockningar nästan eller helt försvunnit.

Hur utförs en högtryckspolning?

Högtryckspolning genomförs på följande sätt. En slang matas ner i avloppsröret och via slangen sprutas det ut vatten med ett tryck på ca 100 bar ur olika munstycken. Det höga vattentrycket tvättar samt lösgör avlagringar på insidan av avloppsröret. Vattentrycket kan manuellt ställas in efter behov. Exempelvis äldre gjutjärnsrör är ett sådant fall där lägre vattentryck kan behövas.
Vi på Rörman filmar alltid avloppsröret vid högtryckspolning för att säkerställa att önskat resultat uppnås. Samtidigt får vi en helhetsbild av avloppets kondition.
Högtryckspolningen då den utförs inverkar mycket litet på kundens vardag. Högtryckspolningsarbetet tar från 1 timme uppåt beroende på avloppsrörens skick samt hur mycket eller lite avlagringar/stockningar där finns. Vi försöker att sköta allt med ett besök i lokalen vid arbeten i bostadsbolag.
I arbetet med högtryckspolning så ingår även ett dokumentationsarbete samt kunden får en rapport över det utförda arbetet. Vid behov kan även filmer/foton inifrån röret bifogas rapporten.

Hur ofta behöver högtryckspolning utföras?

I de flesta falls samlas det fettavlagringar i bostadsbolagens avlopp genom normalt levnadssätt. Fett från matrester sköljs ner i avloppen och med tiden skapar avlagringar och avloppstockningar. Fett hälls även i avloppen med välvilja och i sabotagesyfte och då kan avloppen stockas fort.
Köksavloppen är de mest kritiska avloppen i bostadsbolag och därför rekommenderar vi att dessa kartläggs samt spolas vart 5 år. Även i nya hus och husbolag är det att rekommendera att avloppsrören granskas och högtrycksspolas vart 5 år. I och med denna 5 års cykel så förlänger vi tillsammans avloppens livslängd, och husbolaget har en bra helhetsbild över sitt avloppsnät i huset.

Mer information om avgifter och faktureringsvillkor för privathushåll finns på länken nedan

» Faktureringsvillkor
rorman_0176.jpg
rorman_logo-inv.png

Ta kontakt!

Välkommen in!

Bottenviksvägen 31

68600 JAKOBSTAD

Öppet: vardagar 8-16

Palitligpartner_RGB.jpg

RALA_patevyys_RGB.jpg

Ⓒ Rörman Ab Oy, 2019